Paul Prudon

van de Velden Rioleringsbeheer BV

De oprichting

Bij de oprichting van Van der Velden Rioleringsbeheer was putjes scheppen een ambachtelijk en een vies werk. Het hedendaagse rioleringsbeheer is volledig afgestemd op de eisen van de moderne tijd en wij maken hierbij optimaal gebruik van de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Samen met het vakgebied heeft ook Van der Velden zich stormachtig ontwikkeld. Het bedrijf dat ruim vijftig jaar geleden begon met het uitvoeren van min of meer traditionele werkzaamheden zoals ontstoppen, reinigen en vernieuwen van rioleringen, is nu uitgegroeid tot een uiterst complete en professionele dienstverlener. Er werken op dit moment ongeveer 500 medewerkers verspreid over 17 vestigingen door heel Nederland.

 

Groei

Nadat Wal van der Velden in 1965 zijn bedrijf oprichtte in Tilburg, opereerde hij in de eerste instantie op bescheiden schaal. In 1972 komt de doorbraak met het opstarten van een vestiging in Eindhoven. De groei zit er vanaf dan goed in en de relatiekring breidt zich gestaag uit. Daarom wordt er achtereenvolgens in ’s-Hertogenbosch (1978), Nijmegen (1980), Utrecht (1984) en Heerlen een vestiging geopend. Met de overname van R.O.S. Buren B.V. in 1990, creëert Van der Velden de mogelijkheid om het afval dat wordt opgehaald uit afscheiders zelf te verwerken. De stap naar een landelijke dekking werd gezet in 1997 door de overname van Rod-O-Matic met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Almelo.

Met de ingebruikname van de eerste freesunit en U.V. installatie in 2004 werd op een innovatieve wijze het dienstenpakket uitgebreid met riool- & leidingrenovatie, met de zo genaamde no-dig methode. Met het beheer van ca. 375.000 woningen voor woningbouwverenigingen, het werken voor ruim 100 gemeenten in Nederland en talloze bedrijven, zorginstellingen en (semi-)overheidsinstellingen, ontwikkelde Van der Velden Rioleringsbeheer zich tot dé complete dienstverlener voor de professionele uitbesteder. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen is, was en zal hierbij altijd als uitgangspunt blijven bestaan.

 

De derde generatie Van der Velden Jonkers
De 3e generatie Van der Velden Jonkers (v.l.n.r.): Walter en Fanny, Silvia en Jeroen

Van links naar rechts: Walter en Fanny, Silvia en Jeroen

De derde generatie Van der Velden Jonkers is op diverse posities actief binnen dit Boxtelse familiebedrijf. Jeroen en Walter van der Velden Jonkers hebben beide een intensief opleidingstraject achter de rug. Hierdoor kennen zij het bedrijf en de sector tot in de finesses en beschikken zij over meer dan voldoende ervaring om dit familiebedrijf succesvol de toekomst in te leiden.

Walter is werkzaam als Business Unit Directeur en zijn partner Fanny werkt op de HRM-afdeling. Silvia, de partner van Jeroen, bekleedt de functie van Management Assistente en Jeroen is Algemeen Directeur.

 

Wijngaardsweg 44
6412 PJ Heerlen

(045) 571 17 00
storing.Heerlen@vandervelden.com

 

VRAGEN? OPMERKINGEN?