Lars Heuts

Heuts Automaterialen

Heuts – Elk seizoen wel iets te doen

Het in 1965 opgerichte Heuts heeft zich van specialist in de automaterialen markt ontwikkeld tot een organisatie die complete oplossingen biedt op het vlak van mobiliteit en vrije tijd. Het bedrijf telt ruim 400 medewerkers, een eigen callcenter, reclamebureau en automatiseringsafdeling en heeft 15 vestigingen in Limburg en het zuidoostelijke deel van Noord – Brabant. Het hoofdkantoor, gevestigd in Hoensbroek, vormt samen met het nabijgelegen distributie centrum het kloppend hart van Heuts.

 

Mobiliteit

Heuts is een belangrijke speler in de Limburgse en Brabantse automotivewereld. Tot onze klanten behoren tal van garages, autodealers en aanverwante bedrijven. Heuts ondersteunt ook de volgende werkplaatsformules: Autofit, Vakgarage, Bosch Car Service, Profile Tyrecentre en het nieuwe Autocrew.

Verder is Heuts onlangs toegetreden tot het bandenconcept ‘tyreteam’ alwaar door een 5-tal partners landelijke dekking wordt gegeven aan een uiterst breed bandenprogramma.

Speciaal voor onze klanten heeft Bert Heuts al medio jaren ’80 een geautomatiseerd bestelsysteem ontwikkeld. Die pioniersrol op automatiseringsgebied vervullen we nog steeds.

Tegenwoordig kunnen circa 1.500 klanten uit de vakhandel via een persoonlijke inlogcode online een keuze maken uit 100.000 auto onderdelen en aanverwante producten en deze direct bestellen. Via de computer krijgen zij informatie over prijs, voorraad en levertijd. De bestelde goederen worden zesmaal per dag en eenmaal op zaterdagochtend bezorgd met een eigen bezorgdienst. Heuts is dus 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor de klanten beschikbaar.

Door de ingebruikname in 2006 van het nieuwe distributiecentrum in Hoensbroek worden goederen efficiënt en snel op de plaats van bestemming bezorgd.

Historie en organisatie

In 1965 gaan Bert en Aggie Heuts van start met een tankstation. Al snel verkopen ze behalve benzine ook auto-onderdelen en –accessoires. Het bedrijf groeit zodanig dat Heuts in 1982 moet verhuizen naar een grotere locatie op het industrieterrein in Hoensbroek.

Tien jaar later opent Heuts het eerste filiaal in Maastricht. Daarna komt de groei in een stroomversnelling. Anno 2009 kent Heuts drie afzetmarkten: de particuliere  markt, de vak- en groothandel en de exportmarkt. Het bedrijf telt ruim 400 medewerkers, heeft een eigen callcenter, reclamebureau, automatiseringsafdeling, onderhoudsploeg en 15 vestigingen in Limburg en het zuidoostelijke deel van Noord-Brabant. Hiervan is de jongste telg gevestigd aan het Park Forum in Eindhoven uitsluitend gericht op de vakhandel.

Vrije Tijd

Het Heuts assortiment omvat niet alleen auto-onderdelen en gereedschap maar richt zich op alles wat met mobiliteit & vrije tijd te maken heeft.

Ook de consument kan bij Heuts terecht voor een breed assortiment; van aanhangwagens t/m zwembaden en van fietsen t/m barbecues, Heuts heeft het allemaal. Dit assortiment kunt u vinden in een van onze vestigingen of in onze webshop.

Heuts is een begrip bij de consument door haar goede service, compleet assortiment en de concurrerende prijzen.

Om de consument te informeren over de aanbiedingen wordt er intensief geadverteerd met ondermeer een eigen huis aan huis krant in een oplage van 700.000 stuks per maand. De eigen marketing afdeling verzorgt advertenties en instore reclame.

De Koumen 38-40

6433 KD

045-522 25 25

VRAGEN? OPMERKINGEN?