Guido Beaujean

Beaujean Minerals

Rond 1905 begon Joseph Beaujean een eiergroothandel en exporteerde veel naar Duitsland. In zijn familiebedrijf, dat gevestigd was in Heerlerheide werkte hij samen met zijn vrouw en zoon Hein Beaujean, de grondlegger van het huidige H.J.Beaujean BV.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de eierhandel volledig stil te liggen, waarop naar ander werk voor de eigen vrachtwagen werd uitgekeken. Met drie groeves, in de buurt van het bedrijf, kon Beaujean in deze sector werk krijgen. Na de oorlog besloot Hein Beaujean door te gaan met dit soort transport. In 1947 kon Beaujean een nieuwe Chevrolet kipper in gebruik nemen, gevolgd door diverse Chevrolets, kwamen begin jaren vijftig de eerste Volvo en Daf.

Na het overlijden van Hein Beaujean, nam Harrie Beaujean als derde generatie in 1982 het bedrijf over. Sindsdien is de onderneming gegroeid en zijn er activiteiten bijgekomen, waaronder het grondverzet. Eén andere belangrijke activiteit daarvan is het vervoeren van, manegezand, quartszand, lava en klei, waarvoor de dochteronderneming Beaujean Minerals BV opdrachtgever is.

Medio 1996 verhuisde H.J.Beaujean BV van Heerlerheide naar Hoensbroek en heeft inmiddels de vierde generatie, Guido Beaujean, de leiding van H.J.Beaujean BV overgenomen, waarin hij ondersteund wordt door zijn zussen Charon Radermacher-Beaujean en Muriel Beaujean. Harrie Beaujean voert tot op heden de directie van Beaujean Minerals BV.

Het wagenpark heeft er steeds verzorgd uitgezien. Al jaren voert men dezelfde kleurencombinatie wit met twee kleuren blauw, wat bijdraagt aan de herkenbaarheid van het bedrijf. De tijd heeft niet stilgestaan voor Beaujean en al meer dan 100 jaar is Beaujean tot op de dag van vandaag een goede partner in al zijn disciplines, met een goed geoutilleerd wagen- en machinepark en uitstekende kennis.

De Koumen 39
6433 KG Hoensbroek
+31(0)45 – 521 24 12
info@beaujeanbv.nl

VRAGEN? OPMERKINGEN?