ON12

Vrijdag 09 juni 2017 Ledenbijeenkomst Wijngoed Fromberg

Geïnspireerd door het succes van ons verjaardagsfeestje in 2016, besluiten we het deze keer volledig over een andere boeg te gooien. We komen bij elkaar op vrijdagmiddag om 17 uur en niet overdag, zoals iedereen gewend is. Ook het formele programma laten we achterwege. Vandaag hebben we maar één doel: gewoon gezellig samen aan tafel zitten, elkaar beter leren kennen en genieten van een goed glas Limburgse wijn en Limburgse lekkernijen. Want als decor kiezen we voor Wijngoed Fromberg in Ubachsberg.

Te midden van het bronsgroen eikenhout en het vakwerk ligt vlak bij het dorpje Ubachsberg de Fromberg, met op de zuidelijke helling de 3 hectare grote wijngaard van de familie Soomers-Wiertz. Carmen Soomers is vandaag onze gastvrouw en na een warme ontvangst worden we getrakteerd op een presentatie over het ontstaan van dit bijzondere wijngoed (overigens één van de pioniers in Nederland), gevolgd een kijkje in de ‘keuken’. 

Dat wijn maken geen kinderspel is, wordt al snel duidelijk. Het is afhankelijk van ontelbare factoren en vergt bovenal veel ervaring. Een van de belangrijkste aspecten is uiteraard de grondstof van de wijn (de druif), maar ook de ligging van de gaard speelt een cruciale rol. De 3 hectare grote wijngaard van de familie Soomers-Wiertz is de enige hellingwijngaard in Nederland die volledig op het zuiden is gericht. Bovendien is het de hoogste gelegen wijngaard van Nederland.

Na de rondleiding kan het grote proeven beginnen. Het bijzondere tijdens deze bijeenkomst is dat we niet alleen met onze leden aan tafel zitten, ook diverse echtgenotes en echtgenoten, vrienden en vriendinnen en zelfs wijnliefhebbende ouders zijn van de partij. We schreven het al in de inleiding: we wilden het deze keer totaal anders aanpakken. En wat was dát een goed idee, zo blijkt na deze buitengewoon geslaagde avond. Voor herhaling vatbaar… 

VRAGEN? OPMERKINGEN?