ON12

Ledenbijenkomst 15-09-2020 Duramotion

ON12 Ledenbijeenkomst 15 september 2020

Het plannen van de eerste ledenbijeenkomst na het uitbreken van de corona-pandemie vergde wat extra aandacht door de RIVM-richtlijnen. Maar we wilden elkaar graag weer zien, dus hebben we alles uit de kast getrokken om dit mogelijk te maken. Ondanks de corona gerelateerde omstandigheden waren we op 15 september met pakweg 30 man te gast bij Duramotion op de Koumen.

We werden traditiegetrouw ontvangen met een lunch in een voor deze gelegenheid omgebouwde showzaal. Eigenlijk magazijn met aanpalende kantoren in aanbouw. Hier was plek genoeg om tafels ruim uit elkaar te plaatsen op gepaste afstand. En het zag er top uit (met dank aan ON12-lid SLF voor deze transformatie)!

Onze voorzitter Igor Soons trapt af en overhandigt Roy Franssen, de eigenaar van Duramotion, de eerste ON12 bureau-onderlegger waarmee we iedereen willen motiveren zo veel mogelijk zaken met elkaar te doen. De komende periode zorgt ON12-secretaris Sarina Luyten ervoor dat alle leden deze fraaie bureau-onderlegger in hun bezit krijgen.

Dan is het tijd voor een rondleiding door het bedrijf. Bij terugkomst in de zaal neemt de firma Scholtens het over en worden we wijzer hoe de energiemarkt in elkaar zit. En dat we voorbereid moeten zijn op de nieuwe eisen die de overheid stelt aan de duurzame kwaliteiten van onze kantoorgebouwen. Een duidelijk verhaal waaruit blijkt dat solar power een belangrijk onderdeel is.

Dit is meteen een mooi bruggetje terug naar onze gastheer. Roy wordt op ludieke wijze geïnterviewd en vertelt over zijn weg van een zolderkamer in Hoensbroek naar zijn huidige kantoorpand en diverse bedrijven in de solar power business van bijna 3.000 m2 op de Koumen.

Romano Hagen sluit af. Hij legt uit welke subsidiemogelijkheden voor solar power van toepassing kunnen zijn. De slotconclusie is eenvoudig: het rendement is voor het MKB zeer interessant en voor het MKB+ interessant.

Het programma liep deze keer serieus uit, maar het leeuwendeel van de aanwezigen bleef tot het einde. Een mooier compliment kun je de organisatie en de gastheer toch niet geven?!

VRAGEN? OPMERKINGEN?