Ledenbijeenkomst ON12 – Refresco 19-09-2023

Beste Buren,

Altijd leuk om een keer achter de doorgaans gesloten poorten van een fabriek te mogen meekijken in de keuken. Ditmaal werden we warm welkom geheten bij Refresco door plant manager Pablo Beuten.

Het weer zat mee en derhalve konden we samen bij aanvang van het bezoek weer genieten van alle lekkers uit onze foodtruck. Fijn om elkaar weer te zien en gezellig bij te praten na de zomervakantie.

Voorzitter Igor Soons onderbreekt de gezelligheid en we starten het bezoek in de kantine alwaar Pablo een zeer indrukwekkende presentatie geeft op deze iconische plek op ons industriegebied.
Opgericht in 1911 als Herschi en in 1959 begonnen op de Wijngaardsweg. Na een aantal overnames alweer wat jaren trots onderdeel van Refresco, een wereldspeler op het gebied van afvullen in de drankenwereld.
Veiligheid en duurzaamheid zijn topprioriteiten. De innovatieve kracht op deze gebieden zijn ronduit knap. Alhoewel het om grammen per eenheid gaat, is de totale massa van deze fabriek gigantisch.

Vanwege de veiligheidsvoorschriften hebben we een iconische foto gemaakt met 40 DGA’s op veiligheidsschoenen. Die moeten we aantrekken, samen met jassen, haarnetjes, brillen enzovoorts. De eerste groep wordt rondgeleid en de tweede gaat aan de slag met de beginselen van circulair ondernemen. Bijgestaan door de leden die eerder dit jaar op studiereis gingen naar Kallandsburg hebben we de eerste ideeën kunnen ophalen om lokaal voorzichtig stappen te kunnen zetten naar een circulaire samenleving. Hier komen we aanstaande bijeenkomsten zeker nog op terug.

Een extra woord van dank voor de gastheer en alle aanwezigen. Het programma liep uit zoals dat hoort bij inspirerende bezoeken! We kijken terug naar een bijzonder geslaagde en leuke ledenbijeenkomst.

Noteer alvast de datum voor de volgende bijeenkomst op vrijdag 15 december vanaf 16.00 Wintertijd te Heerlen. 

 

VRAGEN? OPMERKINGEN?