Ledenbijeenkomst Merle vastgoed 13-09-2022

ON12 ledenbijeenkomst 13 september 2022

De vakantietijd is weer voorbij en voor degene die weer aan het werk waren en de tijd hebben genomen om de ledenbijeenkomst bij te wonen was de lunch uit de foodtruck weer verrassend. En dat in het zonnetje bij gastheer Jules Goossens van Hanos voor de deur.

Voordat we aan de presentatie van de organisator van deze bijeenkomst beginnen, spreken we elkaar informeel. We horen veel gelach en zien hartelijke begroetingen van buren die steeds meer zaken met elkaar doen en die elkaar steeds vaker weten te vinden.

Dan neemt onze voorzitter Igor Soons het woord en praat ons bij;

  • Status glasvezel project; Naar verwachting gaan we Q4-2022 graven. Pakweg 25 deelnemers maken we dan heel erg blij.
  • BTM 3.0 wordt verkort door Igor toegelicht; 4 werkgroepen worden samen gesteld ondernemers uit alle bedrijventerreinen van de Parkstad gemeenten.
    • Duurzaamheid,
    • (Lokale) economie,
    • Huisvestiging, Gezondheid & Welzijn
    • Organisatie.

Het ondernemersfonds Heerlen heeft een groot bedrag beschikbaar gemaakt om in deze fase de beste projecten door ondernemers te vinden. En aanstaand jaar staat een groot bedrag klaar om ze te gaan concretiseren. DOE MEE, een unieke kans om wat te doen aan de lokale economie en samenleving. Aanmelden kan via ons secretariaat.

Dan is het tijd voor de presentatie van Brad Jongen van Merle Vastgoed https://www.merlevastgoed.nl/. Helaas zijn we niet op de bouwplek, daar de bouw nog niet mocht starten. Brad verteld dat zijn onderneming in de afgelopen jaren is gespecialiseerd in vastgoed ten behoeve van de logistiek. Hij kocht het gebouw van Lips op de zichtlocatie de Koumen 1 en sloopte het prompt nadat duidelijk was dat het gebouw in de oude staat geen nieuwe huurder kon huisvesten.

Deze ‘brownfield’ beweging waarbij oude gebouwen worden gesloopt en nieuwe worden gebouwd voorspeld Brad als een fenomeen dat we vaker gaan beleven.
De tekeningen van het nieuwe state of the art gebouw zijn indrukwekkend en het is al niet meer opvallend dat de nieuwe bewoner in een straal van een paar km rond de Koumen gevonden kon worden. Circa 30-50 nieuwe banen erbij en een mooie blikvanger voor de entree van de Koumen komen eraan. 

We sluiten af met gebak en heerlijke koffie en dan is het tijd om weer aan de slag te gaan. We zien jullie allemaal graag weer bij onze volgende bijeenkomst op 13 december 2022 in het Glaspaleis.
De gemeente Heerlen nodigt ons uit en we zullen de beste projecten uit BTM3.0 dan onthullen.

VRAGEN? OPMERKINGEN?