ON12

Dinsdag 28 juni 2016 Ledenbijeenkomst de Werkmeester

Iedere ondernemer heeft de verplichting om na te denken over het samenwerken met mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen voor wie het vinden en houden van een baan soms een onmogelijke opgave lijkt. Denk aan mensen met een Wajong status en personen met andere beperkingen; mensen die ook recht hebben op een job en die een eerlijke kans verdienen. Maar wat zijn nou precies de mogelijkheden op dit gebied voor ondernemers? Die vraag beantwoorden Samantha van Bogaert en Peter Vrijhoeven van De Werkmeester tijdens de tweede ledenbijeenkomst. 

Samantha en Peter begeesteren de aanwezige ON12-leden met hun verhaal. Twee mensen die sociaal maatschappelijk betrokken zijn, die hun verantwoordelijkheid nemen en die continu verbinding zoeken met het bedrijfsleven om ‘hun’ mensen te plaatsen. En dat doen ze met heel veel bezieling. 

Met net zoveel passie leggen zij uit hoe dit werkt in de praktijk; wat de mogelijkheden zijn, hoe je iemand kunt laten opleiden voor het werk in jouw bedrijf, hoe je iemand kunt laten wennen, maar ook wat te doen als het niet werkt. En hoe zit het nou precies met de regelgeving omtrent het in dienst nemen van deze groep werknemers?

Het mooie is dat een aantal ON12-leden inmiddels al samenwerkt met De Werkmeester. Tijdens deze meeting kunnen zij hun ervaringen delen en vragen van collega-leden beantwoorden. Opnieuw een sterk staaltje van verbinden…

De Starterij

In vervolg op de voordracht van De Werkmeester sluit Leo Crombach (initiator van De Starterij) het programma af met een inspirerend betoog over de noodzaak om kansarme jongeren weer een doel in hun leven te geven. 

De Starterij is een schakelcentrum tussen bestaande organisaties en instellingen (zoals De Werkmeester) voor jongeren die het wegens omstandigheden nodig hebben en bovendien gemotiveerd zijn om te re-integreren in de maatschappij. 

Natuurlijk wordt er na afloop in informele sfeer verder gepraat en gefilosofeerd over deze kant van maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen. Een onderwerp waar het laatste woord nog niet over is gezegd…

VRAGEN? OPMERKINGEN?