ON12

27-03-2018 Ledenbijeenkomst Brightlands Smart Services Campus

Wist jij dat er op steenworp afstand van onze 12 industriegebieden keihard wordt gewerkt aan een betere toekomst? Slechts twee afslagen verderop ligt namelijk de Brightlands Smart Services Campus en wij waren hier te gast tijdens de eerste ledenbijeenkomst van dit jaar. Michael Rijken trakteerde ons op een rondleiding over deze bijzonder inspirerende campus. Peter Verkoulen en Dennis Meevissen gunden ons een kijkje in de keuken van Brightlands en Blockchain (en daarmee in onze toekomst).

Tijdens dit korte uitstapje naar een van vier Brightlands-campussen zijn wij een stuk wijzer geworden. Zo weten we nu onder meer dat er volop kansen liggen om nog meer nieuwe verbindingen aan te gaan, om zelf mee te werken aan innovatie en om onze kennis en ervaringen te delen. Hoe mooi past dit binnen onze ON12-missie?! Kortom, dit smaakt naar meer…

Voor iedereen die de eerste ledenbijeenkomst heeft gemist, een samenvattende blik in de wereld van Brightlands:

Wat?

Brightlands is een community van bijna 20.000 ambitieuze ondernemers, onderzoekers en studenten. Samen werken zij aan open innovatie. Dat wil zeggen dat zij hun kennis en ervaringen met elkaar delen. Ze richten zich op wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, voeding en digitalisering. Denk aan een maagdarmsimulator om het effect van inhoudsstoffen in je darmen te meten, de ontwikkeling van hamburgers uit het laboratorium, een op maat gemaakt botimplantaat uit een 3D printer of medische laboratoriumgegevens die veilig en controleerbaar kunnen worden gedeeld.

Waar?

Ondernemers, onderzoekers en studenten verbonden aan multinationals, mkb bedrijven en kennisinstellingen werken vanuit vier Brightlands-campussen. Deze liggen in Limburg, in het midden van de toptechnologische driehoek Eindhoven-Leuven-Aken. Elke campus heeft zijn eigen expertise. De campussen zetten bovendien in op de cross-overs tussen gezondheid, chemie, materialen en voeding. Daarbij maken zij ook gebruik van data science, artificial intelligence en blockchain technologie. Kortom, een plek waar innovatie op meerdere niveaus samenkomt.

Hoe?

Ondernemerschap + wetenschap = innovatie. De campussen bieden hiervoor dan ook alle mogelijke topfaciliteiten waar ondernemers, onderzoekers en studenten samen gebruik van maken. Dat maakt Brightlands tot een ambitieuze en levendige community met state of the art omgevingen voor startups en nieuw talent, en met perspectief op uitdagende jobs.

Wie?

In Brightlands werken ondernemers, kennisinstellingen en de overheid intensief samen. Provincie Limburg, Maastricht University, Maastricht Universitair Medisch Centrum +, Zuyd Hogeschool en Fontys Hogeschool zijn samen met toonaangevende bedrijven als DSM en APG de initiatiefnemers. Inmiddels zijn vele andere bedrijven, kennisinstituten en overheden uit de regio en over de grens nauw betrokken bij Brightlands.

Meer weten?

Check www.brightlands.com en bekijk deze filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=1XBzPZU0UDQ

https://www.youtube.com/watch?v=r8Rb7E6y7sg

VRAGEN? OPMERKINGEN?