Ledenbijeenkomst – Nedlin 9 september 2024

ON12 bezoekt succesvol familiebedrijf Nedlin

Dinsdag 9 september was ON12 te gast bij Nedlin te Stein, de grootste, duurzaamste en modernste wasserij van Europa. Dit familiebedrijf is in 1952 opgericht in hartje Hoensbroek en inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met maar liefst 450 man in dienst. De familie De Win, velen van ons bekend van wasserij AWE, liet ons tijdens onze ledenbijeenkomst haar passievol ondernemerschap zien.

 

Stand van zaken

De inmiddels traditionele ledenontvangst met lunch van Michiel van der Werf smaakte als vanouds. Daarna startten we met het officiële deel van ons bezoek. ON12-voorzitter Igor Soons praatte ons kort bij over de stand van zaken binnen ON12. We hebben 2 nominaties in de wacht gesleept met ons ON12 energiekompas. Verder zijn we druk bezig met de professionalisering en samenwerking met de andere ondernemersverenigingen binnen Parkstad. Binnenkort gaan we ons “Impactdocument” presenteren bij B&W. Ten slotte deelden we onze vreugde over de hoge opkomsten bij bijeenkomsten en projectteams.

 

Rondleiding Nedlin

Daarna nam Stef de Win ons mee in zijn wereld. Daarbij werd de groep in tweeën gedeeld, een groep werd rondgeleid door Jimmy Vermeeren. Zes jaar bloed, zweet en tranen waren nodig om deze enorme wasserij ‘state of the art’ neer te kunnen zetten. Zo duurzaam mogelijk, met vooruitstrevende inzet van robots, eigen waterzuiveringsinstallatie, eigen stroomopwekking en lean ingericht. Tijdens elke stop die we tijdens de rondleiding maakten, werd er een nieuwe superlatief uit de mouw geschud. Vol passie werd door Stef verteld over de vele ontwikkelingen en andere slimme zaken die bij de realisatie van een dergelijk gigaproject om de hoek komen kijken. Indrukwekkend!

 

Bijzonder fotomoment

Gaaf om te beleven hoe belangrijk duurzaam ondernemen is voor de toekomst, we hebben er veel van geleerd. We hebben uiteraard van deze bijzondere gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens de rondleiding een iconische foto te maken met alle DGA’s in ‘doktersjas’. Na afloop viel er veel lof en respect te horen, we zijn nu eenmaal trots op de ondernemers uit onze club. Een extra woord van dank voor de gastheer! We kijken terug op een bijzonder geslaagde en leuke ledenbijeenkomst. Op deze wijze ontstaan steeds meer samenwerkingen, joint ventures  en zelfs vriendschappen tussen ON12 leden.

VRAGEN? OPMERKINGEN?